Bij veel mensen staat het hoog op de bucket-list: een tijdje wonen en werken in het buitenland. InWorker Chris kan dit van zijn lijst afstrepen, hij stapte namelijk in het vliegtuig om voor een aantal maanden aan de slag te gaan als IT Support Engineer in Boedapest.

werken-over-de-grens

Ready, steady, GO

Nadat InWork de praktische zaken als visum, ticket, onderdak en verzekeringen had geregeld, vertrok Chris afgelopen mei naar Boedapest en begon aan zijn buitenlandse avontuur. De InWorker ging aan de slag op de servicedesk van een grote internationale luchtvaartmaatschappij.

Werken in het buitenland is niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar ook een goede basis voor je  latere carrière. Want eerlijk is eerlijk: internationale werkervaring is natuurlijk een goede binnenkomer bij een sollicitatie.

Veel bedenktijd had Chris niet nodig toen hij het aanbod kreeg: “Een tweede keer vragen was niet nodig, ik was gelijk enthousiast over Boedapest en om aan de slag te gaan op een servicedesk in het buitenland. Daarna ging het allemaal heel snel en een paar weken later was ik mijn koffers aan het pakken en stapte ik in het vliegtuig.”

Schat aan ervaringen

Een nieuwe cultuur, nieuwe mensen en andere dagelijkse routines: door werken in het buitenland leer je jezelf gemakkelijk aanpassen en vergroot je jouw zelfstandigheid.

Ondanks goede voorbereiding voor vertrek is het altijd even acclimatiseren in een nieuwe omgeving. Ook op de werkvloer is het soms wat aanpassen: “De servicedesk in Boedapest was heel anders dan ik gewend was bij vorige opdrachtgevers. Uiteraard gaat alles in een ‘vreemde’ taal, maar het voornaamste verschil was de andere structuur die werd gehanteerd. Even wennen aan het begin, maar ik heb hier veel van geleerd”, aldus Chris.

Werken in het buitenland betekent natuurlijk niet alleen maar werken. Gelukkig had Chris voldoende tijd om erop uit te trekken en de stad te leren kennen: “Voornamelijk in het weekend  gingen we veel op pad om de stad te ontdekken. Boedapest is een leuke stad en er hangt een goede sfeer”.

Kers op de taart

Al met al is werken in het buitenland aan te raden door de InWorker. Chris was al enige tijd in dienst bij InWork, maar dit project was voor hem toch wel de kers op de taart: “Het was een bijzondere ervaring: nieuwe stad, nieuwe collega’s van over de hele wereld en ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Als ik de kans zou krijgen om nogmaals een project in het buitenland te doen zal ik die (weer) met beide handen aanpakken.”