Damien werkt via InWork bij SPIE Nederland, leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. Damien vertelt in deze blog over zijn project en werkzaamheden.

“Toen ik opzoek was naar werk in de ICT, belde InWork mij over een baan als Data Monteur. Al snel werd ik uitgenodigd op gesprek. Ik heb meerdere gesprekken bij verschillende organisaties gevoerd, maar mijn kennismaking met InWork was positief anders. Er werd goed naar mij geluisterd en ze snapten wat mijn doelen waren. Bij InWork word je behandeld als een persoon, niet alleen als potentiele werknemer. Dat was voor mij iets nieuws, bij veel bedrijven is dat toch anders.
Ik kreeg tijdens het gesprek meer informatie over de functie als Data Monteur bij SPIE. Het betrof een project waarbij in allerlei bouwmarkten een nieuw WiFi-netwerk aangelegd moest worden. Dus naast het ICT gedeelte zou ik ook dan erg veel met mijn handen bezig zijn, want de access points moeten namelijk aan het plafond gemonteerd worden. Voor mij een perfecte match. Binnen een week heb ik mijn hoogwerker certificaat gehaald en kon ik aan de slag!

Mijn eerste dag vond ik toch wel spannend, vooral omdat alles zo snel ging.patchkast_small Die spanning was nergens voor nodig want alles liep op rolletjes. Ik kon het meteen erg goed vinden met mijn hoofdmonteur. Hier was ik het meest om gespannen want je werkt 4 maanden intensief met zijn tweeën. Ik ben nu ongeveer 5 weken werkzaam bij SPIE en heb al veel geleerd. Zoveel dat ik in deze korte tijd al vrijwel alles zelfstandig uitvoer. Het leggen van kabels, het omzetten van alles in de patchkast, het monteren van de access points met behulp van een hoogwerker en nog veel meer. Het gaat steeds sneller en meer soepel.

Elke dag is anders, ook al zijn de werkzaamheden dat wel, omdat de winkels veel van elkaar verschillen. Soms hangen de access points op vervelende plekken, bijvoorbeeld boven een grote stelling waar je moeilijk, of niet, met de hoogwerker bijkomt. In zo een situatie moet ik dan zelf puzzelen en tot een veilige oplossing komen. Een baan waar ik mijn creativiteit een beetje kwijt kan! En daarnaast zie ik ook nog eens het hele land, elke dag gaan we langs een nieuwe bouwmarkt. Afgelopen week gingen we zelfs naar Texel en daar was ik nog nooit geweest.

panorama_texel

Dit is tot nu toe toch wel de leukste baan die ik ooit gehad heb. Het enige nadeel is dat dit een tijdelijk project is, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik samen met InWork hierna weer een nieuwe leuke uitdaging zal vinden. Bedankt InWork!”.

– Damien van der Linden

Weten welke MBO ICT baan het beste bij jou past?