Hallo, graag stel ik me even aan jullie voor. Ik ben Nico, 25 jaar oud en ik werk sinds begin maart 2018 bij InWork.

Na het afronden van mijn bachelor Aardwetenschappen op de Universiteit Utrecht wilde ik een doorstart maken in IT. Mijn interesse in IT werd vooral gestimuleerd door mijn vriendengroep, die bijna allemaal actief zijn binnen de IT-branche. Ik solliciteerde bij verscheidene IT-traineeships, waar ik helaas op basis van ervaring werd afgewezen.

Ik zat daardoor voor enkele maanden in de uitkering… aangezien mijn bankrekening, net als mijn haar, een rood tintje begon te krijgen. Toen kwam ik via de gemeente Utrecht in aanraking met InWork. Na een gezellig, informeel telefoongesprek mocht ik op gesprek komen en werd ik vrijwel meteen aangenomen als IT trainee voor de IT Academy. De week daarna startte ik aan het traineeship, waar ik het al meteen naar mijn zin had.

“MIJN BANKREKENING, BEGON NET ALS MIJN HAAR, EEN ROOD TINTJE TE KRIJGEN.”

ITIL

De pret was helaas snel voorbij toen we werden geconfronteerd met de kurkdroge stof van ITIL. Na 2 maanden ploeteren heb ik echter het examen in 1 keer gehaald. Hierdoor kwam mijn relatief kale CV er toch weer wat aantrekkelijker uit te zien.

NIET ONDER STOELEN EN BANKEN STEKEN

Net na het behalen van mijn ITIL examen heb ik op het hoofdkantoor van InWork meegeholpen met het verhuizen en bekabelen van een aantal werkplekken. Op een gegeven moment lag ik bij HR onder de tafel om wat kabels aan te leggen en hoorde ik één van de HR dames praten met een collega over een trainee die een programmeercursus wou volgen. Toevallig was ik die week ervoor ook al bezig met het aanvragen van een programmeercursus. Ik besloot mijn stoute schoenen aan te trekken en mezelf voor te stellen om te kijken wat voor mogelijkheden er voor mij waren.

“DE PRET WAS HELAAS SNEL VOORBIJ TOEN WE WERDEN GECONFRONTEERD
MET DE KURKDROGE STOF VAN ITIL.”

Nog geen half uur later werd ik gebeld door een accountmanager van InWork. Hij had mijn verhaal gehoord en wou graag een functie bespreken. Hij legde de functie als Dev Engineer bij ING aan mij voor, een functie die zich bezig houdt met het monitoren en beheren van de infrastructuur en het netwerk van ING. Ik was meteen enthousiast voor de functie en ik heb toen mijn CV en motivatiebrief naar ING gestuurd.

“IK BESLOOT MIJN STOUTE SCHOENEN AAN TE TREKKEN!”

Een aantal dagen later werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Aan het einde van het gesprek hoorde ik al dat ik was aangenomen! Dezelfde dag nog ben ik met een doos Celebrations langs het Shared Service Center gegaan om dit te vieren. Een super mooie kans en ik hoop dat er nog andere deuren voor mij zullen openen bij InWork! Voor nu ieder geval vol enthousiasme aan de slag bij ING.

NICO
voormalig IT trainee, momenteel Dev Engineer

Net als Nico ook interesse om bij InWork te starten als IT trainee aan onze IT Academy.
Bekijk de vacature:

Vacature IT Academy