Wim (23 jaar oud) is projectcoördinator in Stadskanaal bij Emergo en heeft industrieel producten ontwerpen gestuurd (IPO) aan het instituut voor engineering. Bij Emergo maken ze prefab daken. Dat betekent dat als het uit de productie komt het dak direct op het huis geplaatst kan worden en alleen de dakpannen er nog op moeten.

“Ik krijg een project onder m’n hoede van een X-aantal woningen en die werk ik uit. Ik heb contact met de aannemer, de inkoop- en verkoopafdeling. Ik zorg ervoor dat alles in goede banen loopt bij de productie en dat het dak klaar is om erop te gaan”, vertelt Wim.

Momenteel zit hij nog steeds op het kantoor van Emergo ondanks de Corona crisis. “Wij hebben een vrij groot bureau met daarop twee grote beeldschermen en een computerkast. Iedereen die gezond is en geen kinderen thuis heeft, zit zoveel mogelijk op kantoor.”

Daarnaast zegt Wim: “We moeten veel met elkaar communiceren, dan is het makkelijker om op 1,5 meter te schakelen dan bellen en/of mailen. Dit duurt dan toch altijd langer. Wij hebben kort contact nodig om alles in goede banen te laten lopen.”

Wim geeft aan dat hij de situatie rondom het virus erg vervelend vindt. “Ik probeer me zo goed mogelijk aan de richtlijnen te houden van het RIVM, wat kun je verder nog meer doen? Ook op het kantoor hebben ze maatregelen genomen. Zo zijn nu de kopjes van karton, prullenbakken zijn vervangen door pedaalemmers en worden de deurklinken regelmatig schoongemaakt. Op deze manier kunnen wij veilig werken op het kantoor.”

In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met survival runs, helaas gaan deze door het Corona virus nu iets anders dan anders. Normaal gesproken volgt Wim trainingen bij de verenigingen en dat kan nu niet, daarom probeert hij zelf creatieve oplossingen te bedenken om op die manier alsnog te kunnen trainen. Verder zit een vriendin van hem in quarantaine. Daarvoor doet hij boodschappen of maakt hij eten. “Het is een soort van Corona belletje lellen, ik ren namelijk heel hard weg” aldus Wim.

Wim adviseert aan iedereen om je zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te houden, hoe vervelend dat af en toe ook is. “Daar zitten mensen die er echt verstand van hebben, dan ga ik wel daken ontwikkelen. Want daar heb ik dan weer verstand van”, aldus Wim. Daarnaast geeft hij aan: “Je hebt zoveel tijd ineens voor andere dingen. Ik houd enorm veel van klussen thuis, van meubels maken tot aan de elektra. Nu heb ik daar eens tijd voor!”.

Kortom, het Coronavirus is erg vervelend, maar het is een beetje passen en meten om er toch het beste van te maken.

Check onze vacatures: Tech Vacatures