Je bent klaar met je studie en begint vol goede moed aan je zoektocht naar een passende baan. Echter liggen niet alle functies voor het oprapen. Dit overkwam ook Marcel. Gelukkig vond hij een nieuwe uitdaging bij InWork en begon aan een traineeship. Een technische traineeship op maat, waar Marcel zich in sneltreinvaart heeft kunnen ontwikkelen en een mooie start aan zijn carrière heeft kunnen maken. Wij spraken Marcel over zijn ervaringen als trainee.

ZOEKTOCHT

“Met mijn Bachelor en Master richting Industrieel ontwerpen op zak, ging ik vol goede moed op zoek naar een baan in de medische ontwerpwereld. Echter bleek dit, gezien de marktomstandigheden, makkelijker gezegd dan gedaan. Na enige tijd vacatures te hebben afgestruind en mijn CV op verschillende sites te hebben achtergelaten kwam InWork op mijn pad. Na een leuk en open gesprek aan de telefoon, besloten we in real life af te spreken. Zo kreeg ik de kans meer te vertellen over mijzelf en mijn ambities en kon de recruiter mij meer vertellen over InWork en de eventuele mogelijkheden die zij mij konden bieden.”

TRAINEESHIP

“Na het eerste gesprek kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat InWork voor mij een betrouwbare en doelgerichte manier was om een baan te vinden en tegelijkertijd mijzelf te ontwikkelen en te leren. InWork had al snel een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet en uiteindelijk ben ik, binnen no time, als trainee bij Installateur Breman Harderwijk aan de slag gegaan.”

“Hier is voor mij, wegens gebrek aan kennis binnen de installatietechniek en het modelleren, een route op maat uitgestippeld met cursussen, interne begeleiding en opleidingen. Aan de hand hiervan ben ik in sneltreinvaart bekend geworden met de installatietechniek.”

ONDERVINDEN EN LEREN

“Op dit moment werk ik al bijna volledig mee als modelleur en ontwerper op de tekenafdeling. Uiteraard nog steeds lerende aan alle theoretische en praktische ervaring en kennis die binnen dit bedrijf aanwezig is. Deze manier van groeien in een bedrijf en langzaamaan je steentje bij kunnen dragen met de ontwikkelde kennis is mij erg goed bevallen. Het heeft gezorgd voor uitdaging en variatie in het werk en ik heb een baan gevonden waarin ik zowel mijn creativiteit als mijn technische inzicht kwijt kan.”

“Er is voor mij een veilige situatie gecreëerd waarin ik de tijd gekregen heb om alles rustig op te pakken en overal kennis mee te maken. Daarnaast was mijn toegewezen jobcoach altijd erg toegankelijk en betrokken. Ook bij vragen werd er altijd snel en duidelijke gecommuniceerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf snel heb kunnen verdiepen en altijd met een positief en voldaan gevoel mijn werkzaamheden uitvoer.”

TRAINEESHIP OP MAAT

Een technische traineeship op maat, het kan bij InWork. Wij begeleiden jou graag in je zoektocht naar jouw droombaan door te luisteren naar wat jij wilt en kunt. Hierbij bieden we jou de begeleiding en ondersteuning die jij nodig hebt!

 

Meer over onze traineeships