social profielen afschermen

Social profielen afschermen: waarom zou je dat doen? Naast een passend CV is het voor recruiters belangrijk om vooral de juiste persoon(lijkheid) voor een vacature te vinden. Dit is niet makkelijk en vrijwel onmogelijk op basis van alleen een CV. In een eerste sollicitatiegesprek wordt er daarom vaak gekeken hoe de sollicitant als persoon over komt. Iedereen weet dat de eerste indruk die je dan maakt erg belangrijk is. Maar eigenlijk is de persoonlijke kennismaking al de tweede indruk die je achterlaat. De eerste indruk krijgt een recruiter al door je op te zoeken op Google.

recruiters-zijn-zoekers

Recruiters zijn zoekers.

Recruiters zijn dagelijks bezig met het zoeken naar de juiste persoon en ze kunnen dit snel en doelgericht. Elke recruiter zit op LinkedIn en Facebook en de meesten ook op de overige Social Media. Ze kunnen dus vrij gemakkelijk jouw social profielen opzoeken. Nog makkelijker is om jouw naam in Google te typen en dan komen alle profielen vanzelf naar voren. Het wordt pas een beetje een uitdaging als je een gangbare naam hebt die vaak voorkomt (je heet bijvoorbeeld Jan Visser, net zoals nog 30 anderen). Maar ook dan weten ze je profielen op basis van je naam combinatie met je woonplaats of werkgever/opleiding of leeftijd vaak wel te vinden.

Ik heb niets te verbergen.

Je hebt als het goed is niets te verbergen, maar wil je echt dat je politieke voorkeur of je favoriete voetbalclub het eerste is wat een nieuwe werkgever ziet? Dat gaat ze niets aan en daar hebben ze niets aan, maar het kan ze wel net een verkeerde indruk geven. (hij zal maar net voor die andere voetbalclub zijn..) Een goede baan vinden kan soms al lastig genoeg zijn zonder dat daar bepaalde vooroordelen een rol spelen. En je hebt het zelf in de hand.

Google jezelf.

Zorg er dus voor dat je voordat je gaat solliciteren, je jezelf opzoekt op Google. Bekijk jezelf door de ogen van een recruiter en bepaal of het een verkeerd beeld kan geven. Twijfel je? Dan kun je beter je social profielen afschermen totdat je je contract hebt getekend bij je nieuwe werkgever. Zodra je door je proeftijd bent kun je alles gewoon weer aanpassen. Of misschien toch beter van niet…google-jezelf

Je social profielen afschermen.

Je social profielen afschermen voor onbevoegden is niet moeilijk, maar je moet wel even weten waar je dat precies kunt instellen. Daarom zullen we de komende weken een paar artikelen publiceren waarin we uitleggen hoe je je Facebook profiel en je LinkedIn profiel kunt afschermen.