InWork in een notendop

InWork is sinds 2006 de zakelijke dienstverlener binnen de IT en techniek. Onze corebusiness is het vinden en verbinden van Professionals. Wij werven enthousiaste Professionals en helpen ambities waar te maken. Dit doen wij door opleidingen, trainingen en persoonlijke coaching te bieden die aansluiten bij het gewenste groeipad. Daarnaast hebben wij uitdagende projecten bij interessante opdrachtgevers.

In de afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in diensten als detachering, outsourcing, co-sourcing en consultancy en is InWork uitgegroeid tot een professionele organisatie met 1000+ IT en technische professionals in dienst.

Met alle InWorkers werken hard aan hetzelfde doel: om goede diensten en kwaliteit af te leveren.

Michael Yedidya
Owner

Pierre de Rooij
Owner InWork Techniek

Onze mijlpalen.
Bereikt omdat we altijd vooruit blijven kijken.

2019: OPENING NIEUWE KANTOOR ROTTERDAM
InWork wordt groter en groter! Naast een tweede kantoor in Utrecht heeft InWork Techniek in 2019 ook een nieuw kantoor geopend in de technische hoofdstad van Nederland: Rotterdam! De deur staat hier altijd open voor een lekker “bakkie pleur”.

 

2018: AANSCHAF MYCADEMY & OPENING KANTOOR ZWOLLE
Dankzij de aanschaf van MyCademy kan InWork concrete invulling geven aan het concept continu leren. Wij bieden alle InWorkers de mogelijkheid te werken aan hun toekomst en zetten met de IT Academy maximaal in op hun ontwikkeling. Daarnaast opent InWork haar 3e kantoor. Het nieuwe kantoor is gevestigd in Zwolle en hiermee breidt InWork uit naar het noordoosten van het land, om ook vanuit hier haar klanten goed te kunnen bedienen.

2017: OPENING VAN EIGEN SHARED SERVICE CENTER
InWork breidt verder uit! Met trots heeft InWork de deuren geopend van haar eigen Shared Service Center in Utrecht. In het Shared Service Center bieden wij onze klanten aan hun servicedesk bij ons te outsourcen. Het Shared Service Center is het centrum van onze IT dienstverlening. Vanuit hier bieden wij onze service en oplossingen. Het doel van het SSC is de servicekwaliteit te verbeteren, de ondersteunende processen effectief te houden en kwaliteit te leveren.

2016: MEER DAN 1.000 INWORKERS
Het is binnen 10 jaar gelukt: InWork is uitgegroeid tot een organisatie waar meer dan 1.000 mensen werken. We zijn bijzonder trots en dankbaar op alle mensen die ons hebben geholpen deze mijlpaal te behalen. Door de interne groei is er ook een groter kantoor nodig en dus zijn we verhuisd naar ons eigen kantoorpand op de Johan Huizingalaan in Amsterdam. Daar werken we met ruim 100 collega’s om nog verder te kunnen groeien, maar ook om een professionele en persoonlijke organisatie te kunnen zijn en blijven.

2015: INWORK GAAT DE GRENS OVER
InWork heeft inmiddels ruim 700 medewerkers in vaste dienst en een actief netwerk van 30.000 ICT en technisch geschoolde young professionals opgebouwd. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen starten we met internationale werving en halen we veelbelovend IT talent naar Nederland. Dat doen we weer op onze eigen manier: We bieden medewerkers eerst de zekerheid van een vast contract (en een huis) en starten meteen met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarna gaan we op zoek naar een geschikt project. Onze bewezen medewerker gerichte benadering.

2014: 500 TECHNISCH YOUNG PROFESSIONALS EN TWEE LABELS
De magische grens van 500 young professionals in eigen dienst wordt in 2014 bereikt. Om ons unieke bedrijfsmodel nog duidelijker in de markt te zetten kiezen we ervoor om de dienstverlening van InWork vanaf nu aan te bieden vanuit twee labels: InWork Business Solutions en InWork Talent Solutions. InWork Business Solutions levert slimme oplossingen op het gebied van installatie, onderhoud en support, met als doel flexibilisering, kostenbesparing en continuïteit. Talent Solutions richt zich op de arbeidsbemiddeling van ICT en technische young professionals.

2013: DE START VAN INWORK TECHNIEK
In april 2013 wordt InWork Techniek opgericht. Onder leiding van directeur Pierre de Rooij boekt deze nieuwe business unit al in het eerste jaar goede resultaten. Het young professional concept van InWork is ook in de techniek branche onderscheidend en wordt enthousiast ontvangen. De instroom van IT en technisch geschoold talent kan niet groot genoeg zijn: De vraag vanuit de markt naar InWorkers blijft toenemen. Eind 2013 werken er 400 young professionals bij InWork IT en InWork Techniek.

2012: NIEUWE VISIE OP DATAVERZAMELING EN -ANALYSE
InWork werkt sinds 2007 met een ‘traditionele’ CV database, waarin inmiddels 10.000 profielen zijn opgeslagen. Vanuit onze visie een netwerkorganisatie voor alle technische young professionals in Nederland te willen zijn (van student tot 5 jaar werkervaring), formuleren we de missie om deze gehele doelgroep te leren kennen. InWork verandert haar recruitment strategie en haar online aanwezigheid (ontwikkeling van een netwerk van niche sites) om de doelgroep actief in kaart te brengen en te volgen. Dit geeft onze recruitmentorganisatie een enorme voorsprong in de markt.

2011: TRAINEESHIPS VOOR HBO/WO PROFESSIONALS
Vanuit de vraag van haar opdrachtgevers verbreedt InWork haar werving naar HBO en WO ICT talent. Deze young professionals krijgen tijdens traineeships van één tot twee jaar de kans om te laten zien wat ze kunnen en om te ontdekken welke specialisatie het best bij hen past. InWork wil de groei van haar MBO, HBO en WO medewerkers optimaal kunnen ondersteunen en verwerft daartoe de status van Microsoft Gold Certified Partner, Cisco Registered Partner, Citrix Partner en VMware Authorized Consultant.

2010: HET INSTROOM-GROEI-DOORSTROOM MODEL
InWork wil een young professional organisatie blijven. We zijn sterk in werving, sterk in talentontwikkeling en vanaf nu maakt ook uitstroom van onze medewerkers bewust onderdeel uit van ons bedrijfsconcept. We stimuleren onze medewerkers om op het juiste moment vervolgstappen in hun carrière te zetten in vaste dienst bij onze klanten, die op die manier talent kunnen aantrekken en hun organisatie kunnen verjongen. Win-win dus. Bovendien blijft de dienstverlening van InWork zo betaalbaar en zijn, door de continue instroom, InWork young professionals altijd ‘native’ met de laatste ICT ontwikkelingen.

2009: DE START VAN DE INWORK ACADEMY
2009 is een spannend jaar. InWork kiest ervoor om ondanks de economische crisis volle kracht vooruit te gaan. Er worden meer ICT geschoolde young professionals aangenomen en InWork richt haar eigen opleidingsinstituut, de InWork Academy op. Ook richten we de interne organisatie anders in: naast onze recruiters en accountmanagers wordt de functie van Job Coach in het leven geroepen, om alle medewerkers individuele begeleiding te kunnen bieden. De ontwikkeling van medewerkers komt steeds duidelijker centraal te staan in het bedrijfsconcept van InWork.

2008: VAN DETACHERING NAAR FLEXIBELE DIENSTVERLENING
InWork luistert naar haar klanten en verschuift haar dienstverlening van IT detachering naar flexibele bezettingsoplossingen, waarbij op- en afgeschaald kan worden om aan te sluiten bij de drukte van het moment. Deze oplossingen slaan aan en InWork groeit snel. Staat de teller begin 2008 nog op 100 medewerkers, in december is dit aantal verdubbeld. Zaandam wordt te klein en in december verhuist InWork naar een pand in Amsterdam, een plek die past bij onze ambitie.

2007: DE NICHEMARKT VAN INWORK BLIJKT SCHOT IN DE ROOS
Steeds meer bedrijven kloppen aan bij InWork als ze op zoek zijn naar MBO ICT starters. InWork begint haar samenwerking met veel MBO IT opleidingen in Nederland vorm te geven. De sollicitanten lopen in en uit. Ons eerste kantoor wordt te klein en we vestigen ons een paar straten verderop, in een groter pand in Zaandam. In dit pand wordt het InWork Bierplein geboren.

de-start-van-inwork2006: BART KRAMER EN WALTER BUTER RICHTEN INWORK OP
Op 14 juni 2006 melden Walter Buter (27 jaar) en Bart Kramer (25 jaar) InWork B.V aan bij de Kamer van Koophandel. Vanuit een klein kantoor aan de Peperstraat in Zaandam gaan zij op zoek naar klanten en naar IT professionals. De eerste ‘InWorker’ gaat in juni aan het werk. In december zijn er 25 InWorkers gedetacheerd en wordt er winst gemaakt!