ONZE SUCCESFACTOREN

1000+ IT EN TECHNISCHE PROFESSIONALS IN VASTE DIENST

Als enige organisatie in Nederland heeft InWork ruim 1000 jonge ICT en technische medewerkers voor u klaar staan. InWork is een betrouwbare installatiepartner voor de groot zakelijke markt.

IJZERSTERK IN DE WERVING VAN YOUNG PROFESSIONALS

InWork is de meest succesvolle recruitmentorganisatie voor jong technisch talent van Nederland. Ons Talent Network bestaat uit een platform van online vacaturesites, slimme en innovatieve recruitmentmethodes en ons kandidaat-volg-systeem. Daarnaast hebben wij nauwe samenwerkingen met MBO-, HBO- en WO-instellingen. InWork staat dicht bij generatie y, wij begrijpen deze doelgroep als geen ander.

TALENT AANNEMEN, ONTWIKKELEN EN OOK WEER LOSLATEN

InWork blijft jong. Werken bij InWork betekent 2 tot 3 jaar veel ervaring opdoen en opleidingen volgen. Kortom: Toewerken naar een volgende carrièrestap. Jaarlijks treden honderden van onze young professionals in dienst bij onze opdrachtgevers. Dat is zowel goed voor hen, maar ook voor onze medewerkers. Hierdoor blijft onze dienstverlening flexibel, up-to-date en competitief qua prijs.

FLEXIBELE OPLOSSINGEN EN DIENSTEN

Fluctueert uw workload per week of misschien zelfs per dag? InWork heeft haar dienstverlening op een flexibele manier ingericht zodat er altijd een passende oplossing is voor elk personele vraagstuk.

EERLIJKE TARIEVEN EN EEN UNIEK VERDIENMODEL

Het verdienmodel van de detacheringsmarkt is niet van deze tijd. Onze tarieven staan in verhouding tot de kosten. We zien onszelf niet als prijsvechter, maar als een bedrijf met eerlijke prijzen.

Bekijk ons kantoor

ONZE MIJLPALEN

kantoor inwork

2016: MEER DAN 1.000 INWORKERS

Het is binnen 10 jaar gelukt: InWork is uitgegroeid tot een organisatie waar meer dan 1.000 mensen werken. We zijn bijzonder trots en dankbaar op alle mensen die ons hebben geholpen deze mijlpaal te behalen. Door de interne groei is er ook een groter kantoor nodig en dus zijn we verhuisd naar ons eigen kantoorpand op de Johan Huizingalaan in Amsterdam. Daar werken we met ruim 100 collega’s om nog verder te kunnen groeien, maar ook om een professionele en persoonlijke organisatie te kunnen zijn en blijven.

inworkers-op-vliegveld

2015: INWORK GAAT DE GRENS OVER

InWork heeft inmiddels ruim 700 medewerkers in vaste dienst en een actief netwerk van 30.000 ICT en technisch geschoolde young professionals opgebouwd. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen starten we met internationale werving en halen we veelbelovend IT talent naar Nederland. Dat doen we weer op onze eigen manier: We bieden medewerkers eerst de zekerheid van een vast contract (en een huis) en starten meteen met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarna gaan we op zoek naar een geschikt project. Onze bewezen medewerker gerichte benadering.

inwork-autos-renault

2014: 500 TECHNISCH YOUNG PROFESSIONALS EN TWEE LABELS

De magische grens van 500 young professionals in eigen dienst wordt in 2014 bereikt. Om ons unieke bedrijfsmodel nog duidelijker in de markt te zetten kiezen we ervoor om de dienstverlening van InWork vanaf nu aan te bieden vanuit twee labels: InWork Business Solutions en InWork Talent Solutions. InWork Business Solutions levert slimme oplossingen op het gebied van installatie, onderhoud en support, met als doel flexibilisering, kostenbesparing en continuïteit. Talent Solutions richt zich op de arbeidsbemiddeling van ICT en technische young professionals.

auto-inwork-techniek

2013: DE START VAN INWORK TECHNIEK

In april 2013 wordt InWork Techniek opgericht. Onder leiding van directeur Pierre de Rooij boekt deze nieuwe business unit al in het eerste jaar goede resultaten. Het young professional concept van InWork is ook in de techniek branche onderscheidend en wordt enthousiast ontvangen. De instroom van IT en technisch geschoold talent kan niet groot genoeg zijn: De vraag vanuit de markt naar InWorkers blijft toenemen. Eind 2013 werken er 400 young professionals bij InWork IT en InWork Techniek.

inworkers-in-training

2012: NIEUWE VISIE OP DATAVERZAMELING EN -ANALYSE

InWork werkt sinds 2007 met een ‘traditionele’ CV database, waarin inmiddels 10.000 profielen zijn opgeslagen. Vanuit onze visie een netwerkorganisatie voor alle technische young professionals in Nederland te willen zijn (van student tot 5 jaar werkervaring), formuleren we de missie om deze gehele doelgroep te leren kennen. InWork verandert haar recruitment strategie en haar online aanwezigheid (ontwikkeling van een netwerk van niche sites) om de doelgroep actief in kaart te brengen en te volgen. Dit geeft onze recruitmentorganisatie een enorme voorsprong in de markt.

inwork-promo-team

2011: TRAINEESHIPS VOOR HBO/WO PROFESSIONALS

Vanuit de vraag van haar opdrachtgevers verbreedt InWork haar werving naar HBO en WO ICT talent. Deze young professionals krijgen tijdens traineeships van één tot twee jaar de kans om te laten zien wat ze kunnen en om te ontdekken welke specialisatie het best bij hen past. InWork wil de groei van haar MBO, HBO en WO medewerkers optimaal kunnen ondersteunen en verwerft daartoe de status van Microsoft Gold Certified Partner, Cisco Registered Partner, Citrix Partner en VMware Authorized Consultant.

inwork-autos-renault

2010: HET INSTROOM-GROEI-DOORSTROOM MODEL

InWork wil een young professional organisatie blijven. We zijn sterk in werving, sterk in talentontwikkeling en vanaf nu maakt ook uitstroom van onze medewerkers bewust onderdeel uit van ons bedrijfsconcept. We stimuleren onze medewerkers om op het juiste moment vervolgstappen in hun carrière te zetten in vaste dienst bij onze klanten, die op die manier talent kunnen aantrekken en hun organisatie kunnen verjongen. Win-win dus. Bovendien blijft de dienstverlening van InWork zo betaalbaar en zijn, door de continue instroom, InWork young professionals altijd ‘native’ met de laatste ICT ontwikkelingen.

inwork-presentatie

2009: DE START VAN DE INWORK ACADEMY

2009 is een spannend jaar. InWork kiest ervoor om ondanks de economische crisis volle kracht vooruit te gaan. Er worden meer ICT geschoolde young professionals aangenomen en InWork richt haar eigen opleidingsinstituut, de InWork Academy op. Ook richten we de interne organisatie anders in: naast onze recruiters en accountmanagers wordt de functie van Job Coach in het leven geroepen, om alle medewerkers individuele begeleiding te kunnen bieden. De ontwikkeling van medewerkers komt steeds duidelijker centraal te staan in het bedrijfsconcept van InWork.

inworkers-op-servicedesk

2008: VAN DETACHERING NAAR FLEXIBELE DIENSTVERLENING

InWork luistert naar haar klanten en verschuift haar dienstverlening van IT detachering naar flexibele bezettingsoplossingen, waarbij op- en afgeschaald kan worden om aan te sluiten bij de drukte van het moment. Deze oplossingen slaan aan en InWork groeit snel. Staat de teller begin 2008 nog op 100 medewerkers, in december is dit aantal verdubbeld. Zaandam wordt te klein en in december verhuist InWork naar een pand in Amsterdam, een plek die past bij onze ambitie.

schot-in-de-roos

2007: DE NICHEMARKT VAN INWORK BLIJKT SCHOT IN DE ROOS

Steeds meer bedrijven kloppen aan bij InWork als ze op zoek zijn naar MBO ICT starters. InWork begint haar samenwerking met veel MBO IT opleidingen in Nederland vorm te geven. De sollicitanten lopen in en uit. Ons eerste kantoor wordt te klein en we vestigen ons een paar straten verderop, in een groter pand in Zaandam. In dit pand wordt het InWork Bierplein geboren.

de-start-van-inwork

2006: Bart Kramer en Walter Buter richten InWork op

Op 14 juni 2006 melden Walter Buter (27 jaar) en Bart Kramer (25 jaar) InWork B.V aan bij de Kamer van Koophandel. Vanuit een klein kantoor aan de Peperstraat in Zaandam gaan zij op zoek naar klanten en naar IT professionals. De eerste ‘InWorker’ gaat in juni aan het werk. In december zijn er 25 InWorkers gedetacheerd en wordt er winst gemaakt!