“Tijdens mijn HBO opleiding System & Network Engineering is mijn passie voor virtualisatie en cloud computing ontstaan. Een IT gebied dat continu in beweging is en zich blijft vernieuwen. Mijn ambities liggen in dit vakgebied en ik hoop uiteindelijk door te groeien tot Cloud Specialist. De eerste stappen hiervoor heb ik bij, en met behulp van, InWork kunnen zetten” – Selmer, Cloud Consultant bij InWork. 

TRAINEE

Mijn interesse voor dit vakgebied was al snel duidelijk, echter wilde ik na het behalen van mijn diploma de verschillende mogelijkheden ontdekken in het werkveld. Mijn keuze viel dan ook op InWork. InWork geeft mij de mogelijkheid mee te werken aan verschillende projecten in diverse IT richtingen, oftewel: een traineeship op maat. Dit, samen met persoonlijke coaching en het vergroten van mijn technische kennis aan de hand van certificaten, maakt InWork voor mij de perfecte werkgever.

KRENTEN UIT DE PAP

Het grote voordeel van gedetacheerd worden is dat ik meerdere takken binnen de IT kan ontdekken. Daarnaast doe ik ervaring op bij grote en toonaangevende bedrijven en kom ik er steeds beter achter waar ik goed in ben en waar ik in wil doorgroeien.
Ook voor klanten zitten er grote voordelen aan detachering. Zij krijgen de kans ambitieuze IT’ers binnen te halen die opgeleid worden door InWork en uiteindelijk als ervaren IT’ers bij hun aan de slag kunnen. Zij krijgen de kans om de krenten uit de pap te halen.

AMBITIES

Binnen één jaar heb ik, zowel op technisch- als op persoonlijk gebied, al veel doelen kunnen bereiken. Momenteel ben ik werkzaam bij HPE (Hewlett Packerd Enterprises) en onderdeel van het graduate program waar jonge IT’ers ingewerkt worden om volledig technisch consultant te worden. Door het netwerken binnen het bedrijf, trainingen te doen in nieuwe technieken en presentaties te geven over je proces groei je door tot een ervaren consultant. Daarnaast ben ik trainingen aan het volgen voor het Redhat Openstack cloud platform. Hiervoor ga ik binnenkort mijn examen doen. Zelf kan ik dit prima combineren met het werk.

Mijn ambities zijn ook hier volledig in door te groeien. Openstack is een private cloud platform, maar ik wil mijzelf ontwikkelen in het kunnen opbouwen van Public Cloud en Hybrid Cloud infrastructuren en deze weten te automatiseren. Maar daar houdt het nog niet bij op! Dit is alleen nog maar Linux. Via InWork heb ik ook mijn Microsoft Windows Server 2012 certificaat behaald. Daar wil ik verder in doorgroeien om ook meer kennis te hebben van Hyper-V Virtualisatie en Microsoft Azure Cloud platformen op te kunnen bouwen. Dit alles om uiteindelijk zo breed mogelijke kennis te hebben in verschillende Cloud Platformen en zo door te groeien tot Cloud Specialist.

DE EERSTE STAPPEN ZIJN GEZET

Bij InWork is goed geluisterd naar wat ik wel en niet wil en werd ik geholpen waar nodig. Dat heeft mij gebracht waar ik nu ben: bij HPE. Een bedrijf waar ik overigens nooit dacht terecht te komen, omdat ik mezelf een jaar geleden echt niet in pak zag lopen! Echter zit ik hier helemaal op mijn plek, dus toch maar dat pak aangeschaft!

Selmer, Cloud Consultant bij InWork