In de zomer van 2015 ben ik bij InWork als Servicedesk medewerker gestart. Ik werk momenteel aan een uitdagend project bij een Nederlandse overheidsinstelling. Voordat ik hieraan ben begonnen heb ik de tien daagse cursus IT Academy gevolgd. En dat terwijl mijn contract bij InWork nog niet eens was ingegaan! De cursus was erg interessant en heeft mij voor het solliciteren voor IT projecten en het werken klaargestoomd.

Samen met andere nieuwe medewerkers heb ik in een week mijn ITIL v3 certificaat gehaald. Op een interactieve manier is de stof behandeld en door de vele procesvoorbeelden pakten wij het snel op. Hierdoor was het leren leuk en heb ik ook nog veel op tijd bespaard. Want als ik het certificaat met zelfstudie had moeten halen was ik er zeker langer mee bezig geweest.

Naast het behalen van het certificaat heb ik ook aan mijzelf op het gebied van communicatie gewerkt. De training SoftSkill heeft mij inzicht in de verschillende communicatiestijlen en mijn persoonlijke communicatiestijl gegeven. Ik weet nu hoe ik welke stijl tijdens mijn werk en privé leven kan inzetten.

Tijdens de pauze even tafelvoetballen

Tijdens de pauze even tafelvoetballen

 

Ook heb ik bij een groot bedrijf de IT serviceafdeling bezocht en met inkomende calls meegeluisterd. Hierdoor had ik meteen een goed beeld van hoe het er aan toe gaat op een IT afdeling. Door deze cursus heb ik met een top gevoel een vliegende start bij InWork gemaakt. En de collega’s die ik daar heb ontmoet spreek ik nog steeds af en toe.

Vincent Ketels
Servicedesk medewerker