Om 5AM (!) ging de wekker. Enkele gapen later (tevens nog het resultaat van het event van de dag ervoor), startte het verticale deel van de dag. Bij aankomst bij de InWork bus voelde het alsof we op vakantie zouden gaan. Duisternis, de ochtenddauw nog op de ramen, zo’n opgewonden gevoel van binnen. We hadden een lange, maar enorm dynamische dag voor de boeg. High five, let’s go!

Met de InWork huiskamer in de achterbak, Campus recruiter Rebecca als kapitein en een lekker wakker-word-deuntje op de achtergrond, snelden we richting de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Heerlijk rustig op de weg. Overduidelijk de stilte voor de storm… Zodra we ons anker uitgooiden, mochten we aan de bak. De poefjes, het kleed, de tafel, de kapstok en natuurlijk JENGA: alles op de kar naar boven.

Het opbouwen van de stand ging voor de wind en het duurde niet lang, of we werden naar het auditorium geleid voor de plenaire opening. Hier opende Basjan Faber, Managing Director van C-job, de Maritime Innovation Experience 2018. Binnenvaartschipper en vlogger Liana Engibarjan vervolgde met een Kahoot-quiz en vertelde dat zij die dag een vlog zou maken. Deze verschijnt binnenkort online!

Rond 10AM stroomden de technische studenten in grote getale binnen. Ik kneep er tussenuit voor het geven van een sollicitatietraining. Vele studenten brachten ondertussen een bezoekje aan onze huiskamer, waar ze de mogelijkheid kregen om kennis te maken met elektrotechniek via het demo-product van onze partner in technische opleidingen: het ROVC.

Daarnaast durfden een aantal het aan om met onze banner ‘Vette Henk’ op de foto te gaan, waarmee zij kans maken op de PlayStation 4 Pro die eind dit schooljaar wordt uitgereikt. Onze Jenga-toren, waarmee men kon ‘bouwen aan de toekomst’, had enorm veel succes! Er werden meer dan 10 potjes gespeeld en zelfs de omstanders stonden met klamme handjes toe te kijken. Logisch, want de prijs was een wireless JBL Headphone! Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Ricardo en Carlos gingen de finalestrijd aan. Op de achtergrond had de rustige huiskamermuziek plaatsgemaakt voor de meeslepende tunes van Jaws. Toen de toren begon te wankelen gingen beide finalisten steady door. Door geluk of tactiek – wie zal het zeggen – wist Carlos uiteindelijk zijn prijs in de wacht te slepen. Gefeliciteerd!

Wat een toffe dag! Met dank aan organisator Sanne Vleeschhouwer, Innovation Manager bij Netherlands Maritime Technology, Da Vinci College Dordrecht en STC Group. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik de organisatie van deelname aan de Maritime Innovation Experience op me mag nemen en al helemaal met zo’n team dat daar vol overgave staat. Thanks voor jullie enthousiasme, Rebecca, Wouter en Zev!

Claudia Lucassen
Campus Recruiter