IT Traineeship Network Engineer: Xander en Thijs vertellen waarom.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als System Engineer maakten Xander en Thijs bewust de overstap naar Network Engineering. Beide hebben de ambitie om zich in deze richting te specialiseren. Vorig jaar oktober startten zij dan ook in het traineeship bij onze partner Dimension Data, een wereldwijd opererende IT dienstverlener. Dimension Data gelooft in de kracht van technologie om organisaties te transformeren en het is haar passie om de technische infrastructuur van organisaties naar een hoger niveau te tillen.it-traineeship-network-engineer-1

Negen maanden, vijf InWorkers, drie afdelingen en één traineeship. De vijf trainees rouleren tussen drie afdelingen en krijgen passende opleiding, waaronder zelfstudie en begeleiding. Binnen negen maanden worden Xander en Thijs klaargestoomd om aan de slag te kunnen als Network Associate Engineer. Network Engineering vinden Xander en Thijs inhoudelijk interessanter en meer uitdagend dan hun werkzaamheden als System Engineer. Zij geven aan dat er meer logica in het ontwerp en beheer van netwerkinfrastructuren zit. Ook zien zij veel toekomst in het vak. “Je merkt dat alles verschuift naar de Cloud, alles wordt gevirtualiseerd. Om bij je datacenter te komen, heb je Network Engineers nodig. Dat hangt heel erg samen en wordt een leuke uitdaging voor de toekomst.”, aldus Xander.

Dimension Data sprak de mannen erg aan, ook omdat het een van de grootste partners van Cisco is. Volgens hen was dit een unieke kans om zich op Network Engineering te storten bij een grote speler. Het internationale karakter maakt ook het verschil. “Dit is het eerste bedrijf waar ik werk dat wereldwijd actief is. Je merkt hier de invloeden van de kantoren in het buitenland en de grootte van de organisatie. Toch heerst er een cultuur waarin iedereen elkaar kent en betrokken is. Dat ervaar ik als heel erg positief”, aldus Thijs.

Het einddoel is om aan de slag te gaan als Technisch Consultant. De mannen zijn nu druk bezig met het behalen van hun CCNP certificering. Op de planning staat ook om het datacenter in te duiken. Daar gaan zij zich specialiseren op Software Defined Networking.

Succes Thijs en Xander met jullie traineeship bij Dimension Data!

In februari starten wij met ons nieuwe Network & Security traineeship. Klik hieronder voor meer informatie:

Network & Security traineeship