549562775_1280x720“Bij InWork ben ik terecht gekomen in mijn afstudeerperiode. Hoewel ik initieel het idee had om bij mijn afstudeerbedrijf te blijven werken, kwam ik erachter dat zij mij (op dat moment) geen werk konden garanderen. Het idee van een traineeship op maat bij InWork, inclusief het behalen van certificaten, sprak mij erg aan. Een goede start van mijn carrière.

Via InWork ben ik bij Itility gaan werken aan een project voor een bekende telefoonprovider. Mijn eerste opdracht was uit te zoeken hoe een externe applicatie met een van de gebruikte systemen kon worden geïntegreerd en welk type datacontract daarbij hoorde. Deze opdracht had ik sneller afgerond dan gedacht en het team was zeer tevreden over het resultaat.

Kort daarna werd mij gevraagd om mee te draaien in de sprints (Scrum). Een hele uitdaging en soms best lastig voor mij als net afgestudeerde. Al snel werd mij gevraagd om mee te denken over technische oplossingen voor de software die werd geschreven. Bijvoorbeeld over de uitvoer hiervan of over welke technische componenten er vereist waren en hoe deze pasten in het huidige systeem. Hierna ben ik ook gaan helpen met het ontwikkelen van software.

Software ontwikkelen binnen dit project vond ik uitdagend: waar ik als stagiair ruim een jaar ervaring met alleen Ruby on Rails had opgedaan, werd dit project in NodeJS ontwikkeld en in meerdere componenten die met elkaar moesten communiceren. Ook werd veel van de code asynchroon uitgevoerd, waar ik vrijwel geen ervaring mee had. Ook vind ik interessant aan mijn werk dat er veel met externe systemen wordt gewerkt. Het is uitdagend om verschillende systemen vlekkeloos met elkaar te laten communiceren.

Ik heb mezelf ontwikkeld in het omgaan met projecten van grotere omvang en het opsplitsen van applicaties in meerdere logische componenten. Een trend die je bijvoorbeeld steeds vaker ziet is het opsplitsen van je gebruikersinterface en de business logica. Ook heb ik geleerd om systematischer te werken en kritischer te zijn op mijn werk en dan van anderen. InWork heeft mijn gedurende dit traject goed geholpen met nadenken over welke richting binnen de ICT ik op wilde gaan”.

2015-11-16-20

 

Nick van Eijk, Software Developer bij Itility

Wil je ook een IT Traineeship volgen?