Op donderdag 3 december werd het Compagnietheater in Amsterdam omgetoverd tot een walhalla van IT vraagstukken – 150 HBO en WO IT-studenten kwamen alles te weten over de arbeidsmarkt, de ontwikkelingen op werkgebied en de kansen. Business Talent Network, het Financieele Dagblad en BNR Radio organiseerden dit event om talentvolle derde- en vierdejaars studenten in contact te brengen met het bedrijfsleven. InWork kijkt terug op een geslaagde dag en geniet na van de energieke, ondernemende sfeer die heerste onder de bezoekers.

it-masters2

Experts van diverse topbedrijven deelden hun kennis en mening over uiteenlopende thema’s: educatie, strategie, de concurrerende markt en de kansen in het buitenland. Om de spanning te verhogen, bevond zich een Ethisch Hacker in de zaal die gedurende de dag systemen binnendrong en zo veel mogelijk data verzamelde. En ja – wij waren onder de indruk van zijn hackerskwaliteiten!

Naast de paneldiscussies, debatten en live verbinding met Silicon Valley verzorgden de tien deelnemende bedrijven, waaronder InWork, een breakout sessie.

it-masters1

Onze sessie stond in het teken van “Gaze into the future: the undiscovered links between Escape Rooms and IT”.  De makers van o.a. de Prison Escape kwamen ons versterken en deelden hun kennis over de technieken en het ontwerp, die achter een Escape Room-experience schuilen. Centraal stond hierbij de link naar IT en natuurlijk naar InWork. Want in een Escape Room draait alles om de interactie tussen gebruikers en systemen. Het spelontwerp stuurt het gedrag van de gebruikers en vangt onverwacht handelen op. Dit is niet anders binnen de IT. Van System en Network Engineers naar Software Developers tot BIM’ers; bij ieder specialisme kom je continu in aanraking met gebruikers die interacteren met systemen en de onverwachte complexiteit hiervan. Alleen de juiste kennis is niet toereikend. En hier komt de link naar InWork. Volgens ons maken een aantal kenmerken onze IT Professionals succesvol en onderscheidend: ze beschikken over probleemoplossend vermogen, zijn échte teamplayers en hebben een flexibele mindset. Daarom lieten wij het tijdens onze breakout sessie niet bij kennisoverdracht; wij namen onze bezoekers mee in de beleving. Ineens ging het licht uit en bevond iedereen zich midden in een Escape Room-experience. Met subtiele hints moesten de bezoekers diverse challenges weten te overmeesteren. En ja, het is gelukt. De bezoekers hebben te laten zien dat zij het in zich hebben om een onderscheidende IT Professional te worden. En dat zou zomaar eens bij InWork kunnen zijn.