John was verbaasd toen hij voor het eerst kennis maakte met InWork: “Ik had verwacht dat iedereen veel ouder zou zijn, maar ik had te maken met een jonge club.” En dat klopt. Met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar zijn we zeker niet oud te noemen. “Bij andere bureaus was iedereen (ver) boven de 36 jaar. Daar werd dan ook veel formeler met me om gegaan. Dat vond ik persoonlijk niet altijd even prettig of nodig. Bij InWork kon ik gewoon mezelf zijn en hoefde ik me niet anders of beter voor te doen dan ik ben. Ook vond ik het fijn dat Menno, de Talent Scout met wie ik sprak, duidelijk begreep hoe het is om aan je eerste baan te beginnen. Veel mensen denken dat je het allemaal wel weet zodra je je diploma hebt behaald, maar niets is minder waar.”

InWork motiveert
“Uit ervaring weten wij dat het overweldigend kan zijn als je net van school kom,”aldus Menno. John kan dat beamen: “Je hebt net je diploma op zak en dan moet je opeens een keuze maken voor een baan. Ik sprak ook met andere bureaus dan InWork. Zij vertelden me allemaal dat het nog wel even ging duren voordat ik kon bereiken wat ik wilde. Dat werkte ontzettend demotiverend. InWork stond er heel anders in. Ze waren enthousiast over mij en de kansen die ik in hun ogen had. Dat gaf me het vertrouwen dat ik voor hen moest kiezen en heeft ertoe geleid dat ik de stap durfde te zetten.”

InWork ambassadeur
Inmiddels is John in dienst van InWork en zit hij helemaal op zijn plek bij onze opdrachtgever Haas Mondomix. Hij is dan ook ontzettend enthousiast over InWork en we hoorden dan ook dat hij zich positief uitlaat over InWork en ons aanbeveelt bij iedereen die een technische carrière nastreeft. En dat waarderen we natuurlijk ontzettend. We vinden het dan ook ontzettend gaaf dat John één van onze ambassadeurs is. Want daar doe je het natuurlijk voor, niet alleen mensen voorzien van een mooie baan, maar ook ervoor zorgen dat ze met een big smile naar hun werk gaan.

Een super gemotiveerd team
John: “Het ging opvallend snel. 2,5 week nadat ik in contact kwam met InWork kon ik al aan  de slag. Andere partijen namen er wat meer de tijd voor en beloofden van alles zonder dat daar daadwerkelijk iets van werd waargemaakt. Menno ondernam direct actie en het werd mij al snel duidelijk dat ik te maken had met een super gemotiveerd team. Ze hebben echt moeite voor me gedaan en zijn hun beloftes ook nagekomen. Nu zit ik op een super leuke opdracht waarbij ik word opgeleid tot monteur C waardoor ik straks met alle kennis die ik heb opgedaan de buitendienst in kan.

Juiste begeleiding
Ook de persoonlijke begeleiding vindt John prettig: “Het contact verloopt soepel en ik kan altijd alles gemakkelijk aankaarten bij mijn contactpersoon. Ik krijg ook altijd antwoord op mijn vragen en mijn verzoeken worden goed opgepakt. Het is dat ik wat verder weg woon, maar anders zou ik zeker wat vaker langskomen op het hoofdkantoor van InWork voor een biertje.”

John vom Kothen is InWork ambassadeur sinds februari 2015