Je kent het wel, er gebeurt iets en opeens realiseer je je dat je het best getroffen hebt. Dat is precies wat mij overkwam toen ik laatst met een oud-studievriendin van me een wijntje ging drinken. Driekwart jaar geleden studeerden we tegelijkertijd af en terwijl zij direct na haar studie een geweldige baan vond was ik nog zoekende naar wat ik precies wilde na mijn opleiding Communicatiemanagement.

En daar zaten we dan, allebei met een wijntje voor onze neus. Ik was inmiddels ook begonnen aan mijn eerste baan, bij InWork als Junior IT Recruiter. Al pratende kwam ik er al snel achter dat de rollen inmiddels waren omgedraaid. Haar op het eerste gezicht lijkende droombaan bij het fantastische bedrijf bleek toch wat minder sprookjesachtig te zijn.

Een open cultuur is blijkbaar niet zo vanzelfsprekend
In het bedrijf waar mijn oud-studievriendin terecht kwam bleek een gesloten bedrijfscultuur te heersen waar fouten maken een taboe is en waar iedereen voornamelijk met zijn eigen werkzaamheden bezig is. Dit zorgde ervoor dat zij als nieuwe medewerker een flinke dosis lef nodig had om haar ervaren collega’s een simpele vraag te stellen. De dingen waarvan ik in eerste instantie dacht dat ze vanzelfsprekend waren, werden opeens bijzonder. Ondanks dat ik weinig ervaring heb met andere bedrijfsculturen besefte ik me dat ik mijn handen mocht dichtknijpen. Wat een geluk heb ik gehad om bij een bedrijf als InWork terecht te komen waar de cultuur open en sociaal is.

Het InWork-gevoel
2015: Een nieuw jaar, nieuwe kansen. En dat is het zeker! Mijn eerste week van 2015 begon ik bij InWork met een uitgebreide introductie en zo maakte ik kennis met het InWork-gevoel. Wat is dan het InWork-gevoel zou je zeggen? Zet één stap bij ons binnen en je weet direct waar ik het over heb. Laten we het zo zeggen, je komt niet dagelijks een bedrijf tegen met een eigen bar en een uitgebreid spelaanbod zoals de onze (flipperkast, pooltafel, voetbaltafel, Wii en een retro Nintendo).

 

De kleine dingen
Het zijn de kleine dingetjes die InWork zo leuk maken. Dagelijks met 60 jonge mensen tegelijkertijd lunchen, je kunt je voorstellen wat voor chaos dat soms met zich meebrengt. Onze Chief of Health & Happiness zorgt dagelijks voor de benodigde vitamines. Ik zit bijna iedere dag tijdens de lunch naast andere InWorkers. Er zijn hier geen “groepjes”, je schuift gewoon aan waar er plek is en het is mij nog nooit overkomen dat ik geen leuk gesprek had. Ik zie InWork als een bedrijf waar ruimte is voor humor en waar iedereen met plezier streeft naar de beste kwaliteit.

Het beste uit jezelf halen
Wat ontzettend inspirerend en motiverend werkt bij InWork is dat iedereen wordt gestimuleerd om het beste uit zichzelf en uit elkaar te halen. Een LinkedIn-cursus volgen om beter in contact te komen met je doelgroep? Gewoon doen! InWork moedigt een investering in jezelf aan. De kracht van het overbrengen van kennis om ook anderen vooruit te helpen is hier niet onbekend. Je doet het ten slotte met z’n allen!

Menselijk en persoonlijk
Ditzelfde geldt ook voor onze IT-collega’s. Aan ons de dankbare taak ICT young professionals te plaatsen bij gerenommeerde ICT organisaties. Een voorbeeld: Een IT-professional kwam kennis maken met zijn Job Coach. De Job Coach vertelde de jongen dat hij gelukkiger wordt van iemand die een tijd bij InWork heeft gewerkt en uiteindelijk zijn droombaan vindt dankzij ons, dan iemand die veel geld voor InWork oplevert en nooit stappen heeft gemaakt. Uiteraard is InWork een commercieel bedrijf, maar nooit ten koste van onze mensen en niet zonder het persoonlijke uit het oog te verliezen.

Vertrouwen geeft kracht
Toen mijn oud-studievriendin tijdens het wijntje vertelde over de drempel die ze voelde om op een collega af te stappen dacht ik aan InWork. Uiteraard bestaan er hier managementrollen en is er verschil in ervaring, maar ik voel totaal geen barrière om vragen te stellen en ik ben ook niet bang om fouten te maken. Vanaf dag één voelde ik het vertrouwen dat mijn meer ervaren collega’s aan mij gaven en dat gaf mij power! Bij InWork maken we liever fouten waarvan we leren, dan dat we kansen laten liggen omdat we té voorzichtig zijn.

Dit alles siert InWork en maakt dat ik 100% achter dit bedrijf en mijn werkzaamheden sta en waarom ik elke dag met een glimlach in de trein zit onderweg naar mijn werk.

Ramona Huiberts
Recruiter

Ook werken bij InWork?

Lees meer ervaringen van InWorkers.