InWork Campus organiseert voor de tweede keer de FIFA School Cup voor alle ICT studenten in Nederland. De FIFA School Cup maakte dit jaar naast de 25 ROC’s ook een stop bij het beursgebouw in Eindhoven. Afgelopen weekend stond InWork namelijk op The Party 15: het grootste game-evenement (LAN-party) van Nederland. Met een gevestigde plek op het hoofdpodium, was het FIFA toernooi van InWork niet te missen voor de 1200 aanwezige gamers!

e-Sporters

Gaming wordt niet enkel meer als vrije tijd gezien, maar ook de profs maken steeds meer hun intrede. Zij konden uiteraard op deze dag niet ontbreken en zo maakte wij kennis met meerdere E-Divisie spelers. Onder andere Tom Heijnen (Roda JC), Frank van der Slot (Sparta), Aristote Ndunu (AZ) en Danny Hazebroek (Excelsior) waren aanwezig. Daarnaast was ook Duitsland vertegenwoordigd met 2 jonge topspelers van 17 jaar. In totaal waren er 25 topspelers aanwezig.

Naast de gamers in de zaal was er tevens een livestream naar Twitch.tv. Via deze livestream-website keken er ruim 100 fans naar de wedstrijden met commentaar van Rene Treur, bekend als commentator van de E-Divisie.

Winnaars

De kwartfinale, halve finale en finale werd nog grootser aangepakt. Die was voor de hele zaal te volgen op het grote beamerscherm. Na vele spannende wedstrijden, boze gezichten van frustratie en geschreeuw van geluk is er een volwaardige top 3 uitgekomen:
1e: Danny Hazebroek, e-divisie speler van Excelsior
2e: Philipp Krause
3e: Aristote Ndunu, e-divisie speler van AZ – ECV-Esports

FIFA School Cup

De FIFA School Cup is afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste offline FIFA toernooi van de Benelux.

Van februari t/m mei 2017 reist InWork Campus met de tourbus door Nederland om op de scholen een voorronde te spelen. De schoolwinnaars strijden tegen de andere finalisten tijdens de landelijke finale in mei 2017. Ben jij absolute nummer 1 van de FIFA School Cup? Dan win je naast 1.000,- euro ook een Pro-gamer contract.

Doet jouw school nog niet mee? Elke MBO school met een ICT opleiding kan gratis meedoen. Laat het ons direct weten via fifaschoolcup@inwork.nl of via onze Facebook . Dan nemen wij contact met jou op.