Vrijdag 23 juni vond de Docentendag: ‘Wonderwijs’ plaats voor onze relaties van verschillende onderwijsinstellingen. Tijdens deze dag hebben experts onze relaties meegenomen in hedendaagse onderwerpen waar zij als docent mee te maken hebben. Motivatie van studenten was hierin een belangrijke rode draad. Wij kijken terug op een succesvolle en inspirerende dag!

Ontvangst

De dag begon met een rondleiding door het pand van InWork. Nadat wij vele keren hartelijk zijn ontvangen bij de onderwijsinstellingen, vonden wij het nu wel tijd om een kijkje in onze keuken te geven!

Frank Rekers

Frank Rekers trapte de dag af met een interessante lezing over twee type mindsets. Wat drijft iemand nou echt? Hoe motiveer je anderen, met name studenten/leerlingen en hoe beloon je ze? Tijdens deze lezing verkregen onze relaties inzichten en handvatten met betrekking tot hoe je de verschillende mindsets herkent en hoe hiermee om  te gaan.

“De lezing sprak  mij erg aan, omdat ik mijzelf bezig hou hoe jongeren zichzelf kunnen uitdagen steeds beter te worden”, Jos Snijders, Regio College Zaandam. 

DNL: Lastige gesprekken met leerlingen, heerlijk!

Vervolgens gaf DNL Theatercollectief een waanzinnig stuk, waarin ze voorgestelde cases van docenten tot uiting brachten. Cases als: hoe kun je studenten in een gesprek motiveren en erachter komen waar hun demotivatie vandaan komt? Op een praktische wijze kwamen de belangrijkste ingrediënten van motivatie naar voren, namelijk: keuzevrijheid, vooruitgang boeken en je verbonden voelen als student.

“Leuk gedaan en goed gespeeld. Af en toe neem ik mijn eigen gesprekken op om hierop te reflecteren. Nu kon ik het van een afstand bekijken. De manier waarop ze dit deden met ingrijpen door de aanwezig docenten en managers en het effect op de leerlingen, heel leuk gedaan!”

Netwerkborrel / afsluiting

De dag hebben we afgesloten met een drankje aan de bar, er was genoeg om over na te praten!

“Van ontvangt tot naar huis gaan, alles was goed georganiseerd! Juiste mix tussen theorie en doen! Geweldige verzorging met persoonlijke aandacht.”

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun aanwezigheid en enthousiasme. Tot volgend jaar!