Na ruim een half jaar door Centraal-Amerika te hebben gereisd werd het tijd voor mijn eerste ‘’echte job’’ na mijn HBO-studie. Een spontaan telefoontje van Pierre de Rooij, directeur InWork Techniek, waar ik inmiddels op steenworp afstand vandaan zit, was de aanleiding tot een eerste gesprek. Door de energieke sfeer en spontaniteit van mijn huidige collega’s voelde ik mij meteen helemaal thuis bij InWork.

Inmiddels is de eerste maand voorbij gevlogen en hebben we het jaar mogen afsluiten met oliebollen en champagne. Een mooi moment voor een korte terugblik.

Iemand écht leren kennen
Als Talent Scout bij InWork Techniek ben ik dagelijks op zoek naar échte InWorkers in de techniek. Ik zie de InWorker pur sang als een vlotte, ambitieuze young professional met passie voor zijn of haar vak. Dagelijks schuiven hier potentiële toppers aan waar we gezellig een kop koffie mee drinken. Ik vind het belangrijk om te horen waar de wensen en ambities liggen van onze toekomstige collega’s. De sfeer tijdens de kennismakingsgesprekken is altijd erg relaxed en informeel. Een ontspannen gesprek aan de bar, tijdens het flipperen of poolen is eerder regel dan uitzondering. We willen onze toekomstige medewerkers écht leren kennen en dat kan volgens ons alleen als iemand zich op zijn of haar gemak voelt.

InWork durft het anders te doen
Wat mij direct al aansprak was de ongebruikelijke manier van werken bij InWork. Al blijft ‘’out-of-the-box’’ toch wel een beetje een zweverig jeukbegrip, toch denk ik dat het goed aansluit bij de manier waarop wij bij InWork te werk gaan. Anders durven denken en dingen op een andere manier doen, dat past bij InWork.

Hard werken, maar ook tijd voor ontspanning
Er hangt op de Techniek-afdeling altijd een prettige en energieke werksfeer met een goede balans tussen hard werken en tijd voor een geintje: Work hard, play hard! Al met al een goede eerste maand en ik ben er helemaal klaar voor om te knallen in 2015!

 

Word ook InWorker!
Zie jij jezelf als één van onze nieuwe InWorkers? Dan zie ik je graag een keer langskomen op ons kantoor voor een kop koffie en een potje flipperen!

Menno Ehlert
Talent Scout

Recruiter Ramona vertelt over wat volgens haar het InWork-gevoel is.

Bekijk snel ons aanbod van ICT vacatures en technische vacatures.