Donderdag 27 september vond de tweede editie van Check In plaatst. Dit keer met het thema ‘Werk Slim Met BIM’. We gingen op reis door de wondere wereld van onbeperkte mogelijkheden en nieuwe toepassingen. 

Er zijn trends op de werkvloer. Agile, Lean, omdenken of in je eigen kracht staan. In ‘de buitenwereld’ merk je daar soms weinig van. Iets wat we overal gaan zien is BIM. Aan BIM (Building Information Modelling) valt namelijk niet meer te ontkomen bij Bouw-en Installatiebedrijven anno 2018. Het kantoor waarin je werkt, de supermarkt waarin je shopt, de brug waar je overheen rijdt en je nieuwe huis, alles in de nabije toekomst wordt eerst virtueel gemaakt met BIM. Maar waarom eigenlijk, wat is het achterliggende idee? Wat verandert er qua werkwijze en wat zijn de spelregels?

Bas Spaan van BIMpuls® nam ons gister mee in de wereld van BIM en verteld ons wat dit doet met je bedrijf, de werkwijze en je manier van denken.

We begonnen met een hapje; op een lege maag kun je immers niet bouwen. 

Ivo Neuvel, directeur InWork Techniek (links) opende de avond en gaf het woord aan Bas Spaan (rechts).

Na de uitleg van Bas Spaan van BIMPuls begonnen we met een opdracht waarin we pro-actief ondervonden wat de voordelen zijn van werken met BIM.

Na afloop was er tijd voor een drankje en gezellig na te praten.
Bas Spaan, namens InWork bedankt voor deze leuke avond!

Wil je ook een keer Check-In bijwonen? Binnenkort gaan we de nieuwe Check-In edities aankondigen. Hou de website & onze socials in de gaten!

Wil je nou meer weten over de wereld van BIM? Wellicht is het BIM traineeship wat voor jou:

BIM traineeship