Als jonge vader (van twee jongens) en met een diploma van een middelbare opleiding, kwam ik InWork binnen. Ik wilde mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Samen met mijn Job Coach ben ik een ontwikkelplan gaan opstellen. Een plan dat aansloot bij mij en mijn doelen.

Na zes maanden in dienst bij InWork had ik al een enorme groei doorgemaakt. Ik heb in die tijd vijf IT certificaten gehaald. Hierdoor was ik als ICT-professional een stuk aantrekkelijker en beter inzetbaar voor verschillende projecten. Het belang van IT certificaten behalen wordt vaak onderschat, maar voor de toekomst vind ik het een must. Werkgevers vragen namelijk steeds meer naar professionals met een expertise. Naast dat je met certificaten vaak aantrekkelijker bent voor werkgevers, geef je hiermee ook aan dat je jezelf verder wilt ontwikkelen. En dat komt natuurlijk buiten jezelf ook de opdrachtgever ten goede.

Certificaten die ik heb behaald:
– Cloud Computing
– BiSL
– CCENT
– CCNA Routing & Switching
– Exin; Certified Integrator Secure Cloud Services

Deze certificaten heb ik gehaald om mijn technische kennis te vergroten in mijn rol als Support Engineer. Maar ook zodat ik uiteindelijk de Security-kant op kan gaan. Het is mijn ambitie om Security Officer te worden. En deze certificaten helpen mij om straks deze stap te kunnen maken. Nu ben ik aan het studeren voor CCNA Security. Ik vind het belangrijk om met de markt mee te bewegen. Echter is het behalen van certificaten een kostbare aangelegenheid, zeker als je dit zelf moet financieren. InWork biedt hierin de ideale uitkomst voor huidige en toekomstige medewerkers. Zij vragen naar jouw visie voor de toekomst en maken samen met jou een plan van aanpak. Wanneer je de dit plan volgt, maak je stappen vooruit in je carrière.

Tijdens het studeren heb ik gemerkt dat ik van InWork alle hulp kreeg die ik nodig had. Mijn Job Coach nam de tijd om te luisteren naar de obstakels waar ik tegenaan liep en probeerde mij zo goed als hij kon te helpen. Persoonlijke ontwikkeling staat voorop bij InWork. Met die hulp heb ik vijf certificaten in zes maanden gehaald.”

  • Orfeo Sprang, Support Engineer

 

orfeo