Beweegbare zwembadvloeren installeren, dat is de specialiteit van Variopool B.V. Met een beweegbare vloer kan de waterdiepte op verschillende hoogtes worden ingesteld, zodat het zwembad op één dag interessant is voor verschillende doelgroepen. Sander werkt bij Variopool via InWork als Technisch Specialist Natte Montage. Hoe is het om over heel de wereld beweegbare zwembadvloeren te installeren? Sander vertelt over zijn werk:

“Wat doe ik precies? Beweegbare zwembadvloeren installeren wordt in twee teams gedaan. Eerst is het de beurt aan Team Droge Montage. Zij bouwen de beweegbare zwembadvloer in een bestaand of nieuw zwembad. Er zit dan geen water in het zwembad, vandaar ook de naam ‘droge montage’ ;) . Op een ondersteuning van tijdelijke staanders, ook wel bokken genoemd, plaatsen zij RVS profielen. Dit frame wordt bedekt met kunststof platen. Als alle platen in positie zijn worden ze met schroeven vastgezet. Dat kan best een klusje zijn want in een gemiddelde vloer gaan al snel een paar duizend schroeven. Als de montage van de vloer klaar is, wordt er water in het zwembad gedaan.

Dan is het de beurt aan Team Natte Montage en kom ik in beeld. Het is aan mij en mijn collega om de zwembadvloer operationeel te maken. Wij sluiten de bekabeling in de regelkast aan en zorgen dat de elektra, hydrauliek en mechanica met elkaar gaan samenwerken. Als dit alles voor elkaar is, komen er twee duikers. Zij halen de bokken uit het water en maken staalkabels vast aan de onderkant van de vloer. Deze kabels lopen via katrollen, schijven en trekstoelen over de zwembadvloer en worden met krachtige hydraulische cilinders aangespannen. Als alles goed is gemonteerd wordt de vloer voor het eerst onder water getrokken. Samen met mijn collega stuur ik de duikers aan, dat is leuk en uitdagend om te doen want we werken niet altijd met dezelfde duikers. Een duidelijke briefing is dus telkens weer belangrijk.

IMG-20160225-WA0003
Variopool heeft een uniek concept en is wereldwijd actief. Ik werk ook veel in het buitenland. Laatst was ik in Polen, in Krakau. Het was een extra uitdagend project omdat de mannen waarmee ik moest samenwerken geen goed Engels spraken. Maar met handen en voeten werk komen we er dan uit. Bijzonder eigenlijk hoe goed mensen elkaar kunnen begrijpen zonder daadwerkelijk in taal te communiceren. Volgende week ga ik naar Zweden voor twee weken. En volgende maand naar Spanje. Het reisaspect in mijn functie spreekt mij erg aan. Ook de zelfstandigheid vind ik prettig. Ik bepaal hoe ik mijn dag invul, als de klus aan het eind maar geklaard is! Het leukste is dat ik altijd een eindproduct aflever. Ik ga de deur uit als de zwembadvloer klaar is voor gebruik. En dat voelt goed!”

Sander Nolden,
Technisch Specialist Natte Montage bij Variopool B.V.

zwembadvloer-installeren