InWork Techniek collega’s Ron (42) en Nick (20) hebben beiden een opmerkelijke hobby; Airsoft. Een sport die tot januari 2013 nog verboden was in Nederland. Hoe kom je in aanraking met zo’n opvallende sport en wat is het eigenlijk? Ron en Nick vertelden ons alles wat je moet weten over Airsoft.

Airsoft is een militaire simulatiestrijd tussen twee of meerdere teams. De teams nemen het een hele dag tegen elkaar op in een fictieve strijd. Het is de bedoeling dat alles zo dicht mogelijk in de buurt komt van de realiteit; kleding, omgeving en natuurlijk de wapens.

Airsoft wordt namelijk gespeeld met replica’s van echte wapens: “De wapens komen exact overeen met wapens zoals deze gebruikt worden in het dagelijks leven van leger- en politie-eenheden, van M16’s tot MP5’s. Van vrijwel alle echte wapens is een Airsoft-variant te verkrijgen”, aldus Ron.

Hit

Wanneer je bent geraakt door een bb (munitie) wordt dat een ‘hit’ genoemd. Na een hit ben je simpelweg af. Voor even dan, want na een hit kan je terugkeren naar je eigen basis of de zogenoemde ‘Safety Zone’. Na enkelen minuten mag je weer terug het spel in.
Ron: “In sommige gevallen zijn er ook Medics, een persoon die jou er weer bovenop kan helpen na een hit. In mijn geval ben ik echter nooit ‘af’, want ik speel het voor de fun. Ik hecht meer waarde aan het plezier, leuke acties maken en af en toe een oorlogswondje oplopen.”
Want, in tegenstelling tot paintball, waar Airsoft veel op lijkt, geven de bb’s geen verfsporen af. Nick: “Je voelt het overigens zeker als je wordt geraakt en je krijgt er vrijwel altijd blauwe plekken van.

Teamspel

Beide InWorkers zijn via-via in aanraking gekomen met deze opmerkelijke sport. Wat er zo leuk aan is? Ron: “Het spelen op zich: het teamspel en daarnaast natuurlijk het knutselen aan mijn replica’s: oftewel het ‘tweaken’ van mijn gear.” Ook Nick vindt teamspel een belangrijk onderdeel: “Airsoft is een teamsport, maar daarnaast is het ook een heel tactisch spel, dat maakt het zo leuk. Als je van schietspelletjes houdt is de kans groot dat je Airsoft ook leuk vindt.”

Ambities

Beide InWorkers hebben ondanks deze hobby geen ambities om een carrièreswitch te maken en blijven beide (gelukkig) werkzaam bij InWork Techniek.

 

InWork is uitgegroeid tot een organisatie met maar liefst 1000+ IT en technische Professionals in dienst. Met zoveel Professionals in dienst komen we elke keer weer bijzondere verhalen tegen. Daarom nemen we een kijkje in het leven van onze InWorkers.Want wat doen de mensen van InWork eigenlijk AfterWork?